Pentru un diagnostic corect si complet ginecologic este necesară efectuarea unei consultatii, a unui examen bacteriologic, a unui examen cito-oncologic Babeş Papanicolau şi a unei echografii abdominale sau vaginale.

Consultaţia se face pentru:
  • Depistarea cauzei durerilor pelvine
  • Dereglări de ciclu menstrual
  • Depistarea sarcinii
  • Sterilitate si infertilitate
  • Tulburari de dinamica sexuala (dispareunie, anorgasmie)
  • Dureri la nivelul sânilor
  • Dereglări hormonale (acnee, pilozitate excesivă)
  • Stabilirea unei metode adecvate de contracepţie

Examenul bacteriologic constă în prelevarea unei probe din secreţia vaginală şi examinarea ei microscopică pentru depistarea infecţiilor vulvo-vaginale.

Examenul cito-oncologic Babeş Papanicolau se efectuează în acelaşi mod ca şi examenul bacteriologic şi urmăreşte depistarea cât mai precoce a leziunilor precanceroase şi a cancerului de col uterin.

Examenul echografic vaginal sau abdominal se efectuează pentru vizualizarea organelor genitale interne şi este foarte util pentru stabilirea unui diagnostic cât mai exact.



Urmărirea cursului sarcinii se face prin consultaţie, examen echografic abdominal şi, sau vaginal, teste genetice de laborator.

Consultaţia şi examenul echografic se efectueză lunar până în luna a 7-a, bilunar luna 7-8 şi săptămânal în ultima lună de sarcină. La cerere se pot face fotografii şi înregistrări video ale viitorului bebeluş.

Testele genetice au ca scop depistarea malformaţiilor congenitale la făt (sindrom Down, sindrom Eduards, boala fibrochistică, surditate). La pacientele a căror sarcina a fost urmarita la cabinet, naşterea (naturala sau prin operatie cezariana) se va putea efectua la una din clinicile private din oraş.



In Europa la fiecare 18 minute, o femeie moare prin cancer de col uterin. Chiar în ţări cu sisteme medicale bine puse la punct mortalitatea şi morbiditatea prin cancer de col uterin sunt foarte mari. In Europa rata de mortalitate este de 10,9/ 1000 de cazuri în timp ce în Romania este de 18,4/ 1000 de cazuri.

In toate cazurile de cancer de col uterin a fost depistat virusul papilomatozei umane(human papiloma virus HPV). Rolul cauzal al Infecţiei cu HPV în geneza cancerului de col uterin a fost demonstrata dincolo de orice dubiu. Au fost clasificate peste 100 de tulpini de virus; 40 dintre acestea au tropism pentru mucoasa genitala si aproximativ 15 tipuri au fost clasificate ca fiind oncogenice.

Tipurile oncogenice de HPV sunt asociate cu pana la 99,7% dintre cancerele de col uterin. Tipurile low-risk produc vegetaţii veneriene şi nu sunt asociate cu cancerul de col uterin. În Europa tulpinile 16 şi 18 împreună răspund de 71,5 % din cazurile de cancer uterin de orice cauză.

Infecţia cu HPV se transmite pe cale sexuală dar transmisia este posibilă şi prin contact cutanat(skin to skin) în zona genitală, contactul sexual complet nefiind necesar pentru a fi infectat. Utilizarea prezervativelor reduce riscul dar nu protejează total. 50 - 80 % dintre femeile active sexual se vor infecta cu HPV la un moment dat în viaţă. Oricine este activ sexual este expus riscului de infecţie cu HPV oncogenice. Riscul apare de la debutul vieţii sexuale. Prevalenţa infecţiei cu HPV este maximă la femeile cu vârsta sub 25 ani. Prevenirea cancerului de col se face prin examinări ginecologice periodice şi prin vaccinare.

Firme prestigioase de medicamente au introdus în anul 2007 un vaccin împotriva HPV şi implicit a cancerului de col uterin. Sunt necesare 3 doze de vaccin în interval de 6 luni, fiecare doză costa 550 lei, disponibil la noi la cabinet. Vaccinul se efectuează după un control ginecologic prealabil care cuprinde obligatoriu examenul cito-oncologic Babeş Papanicolau.

Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa linkul Stop Cancer De Col



Prin electrostimulare silueta se poate remodela fără a depune nici un efort. Electrostimularea elimină celulita, stimulează drenajul limfatic, tonifiază masa musculară.

Cu ajutorul aparatului Ultratone, care are mai multe programe accesate computerizat poţi să slăbeşti fără să depui efort, îţi îmbunătăţeşti elasticitaea şi fermitatea pielii şi a ţesuturilor sau poţi elimina toxinele din organism.

Programele rotative fizio-secvenţiale pot fi denumite de ultimă generaţie deoarece reprezintă combinarea semnalului Ultrawave (care stimulează tonifierea fibrei musculare) cu pulsul special Ultratone Monofazic. Termenii par decupaţi dintr-un manual de fizica dar nu ai de ce să te sperii. Aparatul este foarte usor de folosit iar senzaţiile de la nivelul pielii sunt doar niste  uşoare furnicături.

Iată cum decurge un astfel de tratament: în camera unde se efectează tratamentul, temperatura este puţin mai ridicată decat normal, căldura fiind necesară pentru activarea circulaţiei sanguine. Pe zonele corpului care urmeaza a fi tratate sunt prinse nişte benzi elastice speciale. Aparatul dispune de 20 de electrozi de dimensiuni mari astfel ca simultan pot fi lucrate mai multe zone ale corpului(ex. abdomen, fese şi coapse). Aceşti electrozi sunt introduşi într-un vas cu apă caldă şi sunt poziţionaţi între benzile elastice începand de la picioare spre cap. În timpul tratamentului intensitatea electrostimulării este variabilă. Senzaţia de gâdilare este caracteristică nivelului de stimulare, care poate fi mai intensă sau mai redusă în funcţie de zonele corpului şi de afecţiunea tratată.

Principalele indicaţii ale electrostimulării sunt:

  • Slăbire rapidă - centimetrii se vor pierde după căteva şedinţe; pentru rezultate maxime sunt necesare 10-15 şedinţe de 3 ori pe saptămână urmate de 1-2 şedinţe pe lună pentru menţinerea rezultatelor.
  • Tratament anticelulitic - necesar uneori chiar şi persoanelor foarte slabe pentru îndepărtarea zonelor inestetice de celulită de pe abdomen, fese, etc.
  • Tonifiere musculară profundă - este un program ideal de întreţinere, cu rezultate de lungă durată. Micropulsurile accelerează circulaţia sanguină şi activează refacerea ţesuturilor. Programul ajută şi la eliminarea ţesutului adipos, deoarece semnalele variate, special adaptate produc pierderea centimetrilor suplimentari.
  • Lifting corporal - tratamentul îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi previne lăsarea sânilor cu rezultate vizibile după 2-3 şedinţe.
  • Drenaj limfatic - se realizează printr-un masaj profund care ajută la eliminarea toxinelor şi la reducerea retenţiei de lichide. Folosit împreună cu produsele speciale Ultratone tratamentul are un puternic efect antiinflamator asupra regiunii abdominale şi a gleznelor.
  • Recuperare după naştere - refacerea tonusului musculaturii peretelui abdominal şi îndepărtarea ţesutului adipos depus în sarcină.
  • Exerciţiu fizic - ajută la dezvoltarea şi întărirea musculaturii fără ca pacienta să depună efort fizic.


Starea de sănătate a aparatului genital feminin depinde întrutotul de starea generală de sănătate. O femeie sănătoasă, cu un mod de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată, cu o hidratare corespunzătoare, o femeie activă și echilibrată psihic este o femeie care va diminua mult riscul afecțiunilor ginecologice, neoplazice și care va putea concepe copi sănătoși.

Evaluarea nutrițională și metabolică pe care v-o oferim se realizează prin măsurarea unor parametrii ca și: greutate, indice de masă corporală (greutate / înălțime), grăsime corporală, masă musculară, stare de hidratare a organismului, grăsime viscerală, vîrsta organelor interne și masă minerală osoasă.

Măsurarea se face cu ajutorul unui scanner pe bază de radiocurenți. Evaluarea se face doar la femeile negravide.

Vă puteți convinge de starea dumneavoastră de sănătate făcând această evaluare de două ori pe an sau ori de câte ori doriți să începeți un regim de slăbire.